Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
A GAL+ Multivitamin termékünket a legújabb kutatások fényében fejlesztettük ki, szem előtt tartva a természetességet és életszerűséget, hogy minden vitamint, ásványianyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmazzon, nem eltérve attól, ahogyan ezekhez állandó tápanyagdús, változatos táplálkozással juthatnánk. Ahol előnyös, a vitaminok és ásványok részben organikus termesztésből származó (bio) gyógy- és fűszernövények kivonatából származnak. A mennyiségek esetében végig fontosnak tartottuk, hogy a napi adag biztosan tartalmazza a hatásosnak talált dózist, de semmi esetre se lépje túl az életszerű mennyiségeket, azaz azt a mennyiséget, amit táplálkozással már nem is lehetne fedezni sehogyan sem. Emellett rendkívül fontos, hogy a gondosan válogatott alapanyagok mellett ne lábatlankodjék semmi, ami nem odavaló. A termékünkben ilyesminek nyomát sem találja.
Bár minden felhasznált hatóanyagforma eleve kiváló felszívódással rendelkezik, azt Bioperine® feketebors-kivonattal is fokoztuk. Továbbá arra is ügyeltünk, hogy a vízoldékony és zsíroldékony összetevőket ne keverjük, hogy a számukra ideális hasznosulást és stabilitást biztosító módon lehessenek jelen, külön-külön:
A vízoldékony (hidrofil) összetevők egy része keményzselatin kapszulában kapott helyet, a már említett növényi-kivonatok mátrixával, míg azon hatóanyagok, amelyek esetében az egyenletes napi elosztás optimálisabb, napközben kortyolgatható italhoz szolgáló, komplementer italporként vannak jelen.
A zsíroldékony (lipofil) összetevők lágyzselatin kapszulába kerültek, GoldenOmega® halolaj-koncentrátumban oldva, természetes tokoferolokkal/tokotrienolokkal és görög zsálya-kivonattal stabilizálva.
A szokásos multivitamin összetevőkön túl nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, taurint, bambuszból nyert szilíciumot, K1- és K2-vitamint, valamint környezetbarát módon halászott és előállított, vadon élő apróhalakból származó, természetes (TG) formájú, hosszú láncú omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA, DHA) is.
A B9-vitamint a szervezetünkben is megtalálható, aktív metil-folát formájában tartalmazza, annak is a legstabilabb, ún. C-kristály szerkezetű kalcium-sójaként; ez a Magnafolate®, amely még a metil-folát glükozamin-sójánál is stabilabb.
- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- RSPO minősített MCT
- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás
Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?
Kumarin típusú (Pl. Syncumar, Warfarin) K-vitamin antagonista véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa jóváhagyásával fogyassza!
A termék kristályvanillint tartalmaz! Az összetevővel szembeni érzékenység esetén fogyasztását nem javasoljuk!
Mi a különbség a GAL Multivitaminok és a GAL Babavárók között?
A két termékcsalád csupán a folát (más néven B9-vitamin, folsav) tartalomban tér el. Babaváró vitaminjaink 600 µg, míg Multivitaminjaink 300 µg aktív metil-folátot tartalmaznak, mely természetes forma MTHFR genetikai mutáció esetében is jól hasznosul.
Mi a különbség a GAL Multivitamin és a GAL+ Multivitamin Plusz verziója között?
A GAL+ jelzésű Multivitaminunk abban nyújt többet, hogy pluszban tartalmaz még magnéziumot, Taurint, Omega-3 halolajat, Inozitolt, illetve magasabb mennyiségben található benne C-vitamin, B12-vitamin, K2-vitamin. Amennyiben nem fogyaszt hetente tengeri ételeket, abban az esetben érdemes lehet a GAL+ verziót választani az Omega-3 és Taurin tartalom miatt.
Kiegészítésképp még a Kolin-cseppeket tudjuk javasolni amennyiben nem fogyaszt elegendő kolinban gazdag élelmiszert. A kolint illetően bővebben olvashat, és az egyéni szükségletét is megismerheti a Kolin kalkulátor oldalunkon.
Mennyi A-vitamin szedése biztonságos várandósság és szoptatás során?
Várandósság és szoptatás során is a biztonságos felső határ 10.000 NE A-vitamin (retinol). A témában ajánljuk az alábbi írásunkat is elolvasni a Vitaverzumon: Tévhitek a terhességi A-vitamin-fogyasztásról: https://vitaverzum.hu/hirek/350/tevhitek-a-terhessegi-a-vitamin-fogyasztasrol
Mennyi folsavat (B9-vitamint) tartalmaz a GAL Babaváró?
A GAL Babaváró és Multivitamin a B9-vitamint szervezetünkben is megtalálható, aktív metil-folát formájában tartalmazza, annak is a legstabilabb, ún. C-kristály szerkezetű kalcium-sójaként; ez a Magnafolate®. Szintetikus folsavat termékeink nem tartalmaznak. Multivitaminjaink 300 mcg, míg Babaváró vitaminjaink pedig 600 mcg folátot tartalmaznak, mely bőségesen elegendő mennyiség minden élethelyzetben.
Miért nem tartalmaz kalciumot, vasat és B3-vitamint a GAL Multivitamin?
A termék azért nem tartalmaz kalciumot, mert optimális D-vitamin-szint esetén és változatos táplálkozással viszonylag könnyen fedezhető a napi szükséglet. A kalciumon felül a D-vitamin, K-vitamin, Magnézium, Cink, Bór, Kollagén szintén fontos építőelemei a csontoknak, fogaknak és ízületeknek, így ezek pótlása is szükséges, hogy a táplálkozásunkban található kalcium megfelelő módon tudjon hasznosulni.
A kalciumot abban az esetben érdemes külön pótolnia, ha az étrendje nem fedezi a napi 600-800 mg szükségletet. Az alacsony kalciumbevitel mellett a többlet kalciumpótlásnak is lehetnek veszélyei.
Ajánljuk szíves figyelmébe a Vitaverzum felületén a kalciumról szóló írásainkat is:
Vitaverzum – A kalciumpótlás előnyei és a benne rejlő veszélyek
Vitaverzum – Kalcium cikkek
B3-vitaminban mindenki táplálkozása bővelkedik, így a többlet sokaknak előnytelen volna.
Vitaverzum – Túl sok húst eszünk? - A B3-vitamin lehetséges veszélyei
A felesleges és túlzott vaspótlás szintén hasonló egészségügyi kockázatokat rejthet magában, melyeket az alábbi írásainkban fejtettünk ki bővebben: Vitaverzum – Vas
Van jódmentes Multivitaminotok is?
Nincsen jódmentes Multivitaminunk és nem is tervezünk megjelenni ilyennel, mert pajzsmirigy alulműködés és Hashimoto esetében is fontos jódot fogyasztani. A GAL Multivitamin és Babaváró vitaminok 225 mcg jódot tartalmaznak ami pajzsmirigy alulműködés és Hashimoto betegség esetében is biztonságosnak tekinthető mennyiség, illetve várandósság esetén a babának a 16. héttől már fokozatosan beindul a saját hormontermelése, amihez jódra van szüksége.
Az általános vélekedéssel ellentétben nemcsak a pajzsmirigy, hanem a következő szervek és egyéb rendszerek használják a jódot nagy mennyiségben (már ha kapnak ugye):
- mellek,
- petefészkek,
- méh, méhnyak,
- bőr,
- prosztata, herék,
- immunrendszer,
- gyomor-bél traktus,
- nyálmirigyek,
- mellékvesék és egyéb belső és külső elválasztású mirigyek,
- idegrendszer, agy.
A fentiekből is látható, hogy a jód a termékenységben és a magzat fejlődésében is fontos szerepet játszik.
A jód fogantatás és várandósság során betöltött nélkülözhetetlen szerepéről jó szívvel javasoljuk az alábbi cikkek elolvasását:
www.jod.hu/abc
www.jod.hu/mellek
www.jod.hu/varandossag
Ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi tudományos cikket a Hashimoto és a jód kapcsolatáról:
www.jod.hu/hashimoto
A Vitaverzum oldalán pedig számos jódról szóló írásunkat is megtalálja: Vitaverzum – Jód
A jóddal kapcsolatban további információkért és segítségért jó szívvel javasoljuk a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook csoport felkeresését.
Túl nagy a kapszula mérete számomra és nem tudom lenyelni. Van más mód is a bevételére?
A Multivitamin sárga és fehér porkapszulái két részből állnak, így könnyen szétszedhetőek és folyadékba vagy ételbe keverhető a tartalmuk. Forró italba ne keverje, mert károsíthatja a hőérzékeny vitaminokat!
A komplementer italpor mindig hamarabb fogy el, mint a kapszulák, vagy még marad belőle hónap végén is. Mit csinálok rosszul?
Minden doboz italpor pontosan egy hónapra elegendő mennyiségű adagot tartalmaz, így nagy valószínűséggel a napi adagolás nem pontos, így több vagy kevesebb mint 5 ml mennyiség kerül kimérésre belőle.
Károsíthatja-e az italpor C-vitamin tartalma a fogzománcom?
Az aszkorbinsav vizes oldatának pH értéke 2-3 között van, az italporban található Magnézium-laktát 7-8 között, a taurin pedig 4,5-6 közötti pH értékű, melyek kiegyensúlyozza a C-vitamin savasságát, így az elkészített italpor 5 körüli pH értékkel rendelkezik a semleges kémhatású 7.0 pH-hoz viszonyítva. De még a sörök és borok is jóval savasabbak mint az komplementer italpor.
Viszonyításképp a legtöbb szénsavas üdítő, amit sokan napi szinten isznak, 2-3 pH körüli savassággal rendelkeznek, melyeket az alábbi cikkekben megtekinthet részletesen is. A Coca-Cola például 2,52 pH értékkel rendelkezik a semleges 7-hez képest, tehát meglehetősen savasnak tekinthető.
pH values of Common Beverages - New Albany Smiles
The pH of beverages available to the American consumer
Amennyiben a weboldalunkon és a csomagoláson is olvasható fogyasztási javaslatunk alapján egyszerre csak fél adagot, azaz 2,5 gramm italport fogyaszt el napi kétszer, akkor a pH érték még inkább a semleges felé tolódik.
Az italpor savassága még tovább csökkenthető ha kb. fele ennyi étkezési szódabikarbónát ad az italporhoz mint a C-vitamin tartalom. Tehát 2,5 gramm italpor esetében az 1000 mg C-vitamin tartalom mellé 0,5 gramm szódabikarbónát. A italt jól elkeverve a C-vitamin nagy része így jól hasznosuló nátrium-aszkorbáttá alakul.
Illetve az is tovább csökkenti a savasságot ha több vízbe keveri el az italport, de így az több ideig érintkezik a fogaival, ezért jobb kevesebb vízbe keverni és gyorsan meginni, majd utána alaposan tiszta vízzel öblögetni, esetleg szívószálat használva elfogyasztani.